ARTURO ARITA, EEN NIEUWE ONTDEKKING

fotografie @arturoarita

Grafische composities

In de nieuwsbrief van Spazio Nobile ontdekte ik de bijzondere creaties van de Parijse floral designer Arturo Arita. Zijn grafische composities op basis van bijzonder blad in combinatie met exotische bloemen wekten mijn nieuwsgierigheid.

Op zijn website kan je ontdekken dat Arturo Arita een bloemenboetiek heeft in het hartje van Parijs op wandelafstand van het Louvre. Zijn keuze voor exotische materialen verraadt eigenlijk al zijn afkomst. Arturo werd geboren in Honduras, woonde jarenlang in New York en verliet Amerika voor de lichtstad Parijs.

Architecte Sophie Dries tekent voor het interieurdesign

De architecte Sophie Dries – gespecialiseerd in het creëren van ruimtes met een karakter die gelinkt zijn aan de inhoud – ontwierp een florale galerij voor Arturo geïnspireerd op de maniëristische grotten van de Italiaanse renaissance. De architectuur van de bloemenwinkel is een subtiele herinterpretatie van barokke fantasieën waar minerale frisheid en een overvloed aan vegetatieve materialen met elkaar in dialoog gaan. De bloemenboetiek is een uitnodiging om weg te dromen in exotische oorden.

Ook dromerige boeketten

De creaties van Arturo Arita zijn erg gestyleerd. Pure lijnen, aandacht voor de vorm en eclatante kleuren vormen samen harmonieuze en geraffineerde creaties. Naast de ‘bladboeketten’ creëert Arturo ook wondermooie romantische en dromerige boeketten.

Een voorliefde voor designvazen

De boeketten zijn mooi op zich, maar krijgen een extra touch in heel bijzondere designvazen. Arturo heeft een passie voor de Art Deco en speelt graag met gekleurde vazen die zijn creaties sublimeren. De vazen van het Franse duo Garnier & Linker passen hier perfect bij!

Shop

15 Rue Jean-Jacques Rousseau, 75001 Paris; Tel. +33 (0)1 40 26 80 83