CORONAHUWELIJK OF NIET? BLOEMEN MAKEN JE DAG!

FOTO: Florist Kurt Vercamer, Als de dochter van een florist trouwt!

Je hebt er zo lang naar uitgekeken … Trouwen in de lente of de zomer van twintigtwintig … Het klonk magisch en zo veelbelovend. Alle voorbereidingen gingen al van start: waar trouwen we, hoe pakken we het aan, wie nodigen we uit, welke dag kiezen we uit, waar gaan we op reis, wie komt ons helpen, wat zullen we eten, kiezen we voor een walking dinner of voor een groot gastronomisch feest, welke bloemist en welke bloemen kiezen we, welke stijl willen we, wie zullen onze getuigen zijn …

Trouwen is een droom zijn van veel (jonge) koppels, een magisch moment om de liefde te vieren … en het vergt maanden tijd om alles op een goede manier te organiseren …

Je bent er bijna … maar dan komt plots een onverwachte vijand … Corona en de droom spat aan diggelen!

En wat nu?

De symbolische betekenis van trouwen is eigenlijk voor de gemeenschap van familie en vrienden zeggen dat je van je geliefde houdt en dat je met hem of haar je leven wil delen. En nu moet het plots zonder familie en vrienden?

FOTO: florist Kurt Vercamer, Als de dochter van een florist trouwt

Dus dan maar niet trouwen in 2020? Het grote familie- en vriendenfeest uitstellen naar 2021?

Dat lijkt me een goed plan!  

Want ook al mogen we deze zomer misschien – als alles verder vlotjes verloopt – weer feestjes geven, het zal anders zijn.

Geen knuffels, kussen, warme felicitaties, maar anderhalve meter gelukwensen, afstandelijk gezwaai, social distancing  … En dit is nu ook niet precies waar naar uitkijken. Een trouwfeest moet iets zijn waar je jaren later met heel veel plezier kan op terugblikken.

Zoek dus samen met alle dienstverleners naar de beste oplossing. Kunnen we de feestzaal behouden tot volgende datum, kunnen we de uitnodigingen nog aanpassen, is de kerk nog vrij, kunnen we alle mogelijke reservaties behouden voor datum +1jaar?

Maar je laat je plannen toch niet volledig dwarsbomen door Covid-19?

Nee, dat mag je niet laten gebeuren. Je mag de dag niet zomaar laten voorbijgaan. Maak van de geplande dag een bijzonder feestje.

Tip 1:
Nodig je vrienden uit op een cyber-aperitief? Het kost je niks ?! Iedereen drinkt zijn/haar eigen champagne en eet eigen hapjes … Wist je dat je met videokanalen tot soms 450 mensen kan uitnodigen? Plaats een groot scherm in je huis of tuin en geniet van social distancing knuffels, warme felicitaties, grapjes …

Tip 2:
Trek je mooiste kleren aan! Niet je bruidsjurk of pak natuurlijk, maar iets zonnigs … waardoor je stralend voor de dag komt!

Tip 3:
Maak op voorhand een van je lievelingsgerechten klaar of bestel een heerlijk menu! Zo kan je na de viodeochats rustig nagenieten.

Tip 4:
Een hele belangrijke! Tooi je huis met bloemen. Bloemen zijn sfeerbrengers. Ze maken je gewoon blij! Ze zorgen voor een feestelijk gevoel. In elke kamer van je woning, in elke hoek past wel een leuk boeket of fijne creatie. Je kan er zelfs liefdesboodschapjes voor elkaar in hangen. Je kan kiezen voor je lievelingsbloemen. Met witte bloemen creëer je een heerlijk frisse zuivere uitstraling, pasteltinten zorgen voor zachtheid en felle kleuren zorgen voor enthousiasme …
En eigenlijk mag een klein bruidsboeketje ook niet ontbreken!

Tip 5:
Aan alle familie en vrienden: Verras het ‘bruidspaar -1 jaar’ met bloemen. Het is niet alleen de allermooiste manier, maar ook de kleurrijkste, poëtische manier om het paar geluk toe te wensen en hen een onvergetelijke dag te bezorgen!