DE AANKOOPMARKT VOOR BLOEMISTEN, EEN MARKT IN BEWEGING

Voor en na de digitalisatie

Een 10-tal jaren geleden was het aantal kanalen waar je als bloemist bloemen en planten kon aankopen vrij beperkt. Je kon zelf vroeg uit de veren en zelf aan de (bloemisten)klok aankopen, je kon kiezen voor een cash & carry waar je in alle rust een mooi aanbod van voorgeselecteerde producten kon aankopen of je liet een lijnrijder voorbijkomen en je koos uit een beperkt aanbod bloemen en planten aan huis.

Net zoals op alle markten heeft ook op de bloemistenmarkt de digitalisatie haar intrede gedaan. De aankoopmogelijkheden zijn legio geworden. Niet alleen hebben de bestaande offline platformen zoals de veiling en cash & carry’s nu ook online aankoopkanalen met een leverservice aan huis. Er zijn ook tal van puur digitale inkoopplatformen ontstaan, waar je al dan niet direct bij kwekers kan bestellen en binnen de 24 uur je bestelling thuis geleverd krijgt.

Vandaag stellen we je graag de recente speler Mooiza voor

Mooiza is een digitaal inkoopplatform voor bloemisten in Nederland en België. De bloemist kan er dagelijks (24/7) online uit een groot assortiment bloemen- en planten kiezen en die direct inkopen bij Royal FloraHolland en aangesloten kwekers en leveranciers. Op dit moment zijn er ongeveer 35.000 artikelen in alle categorieën bloemen- en planten beschikbaar. Het voordeel van deze manier van bestellen is dat je de producten vers van de kweker krijgt en je dus kan rekenen op een uitstekende kwaliteit. Mooiza controleert de producten voor verzending op kwaliteit en juistheid.

Naast levende producten kan je ook niet-levende producten zoals hardware, wenskaarten, bloemisterij artikelen bestellen van leveranciers die direct gekoppeld zijn aan het inkoopplatform.
De klanten bevestigen alvast dat het een gebruikersvriendelijk en eenvoudig te gebruiken platform is.

Mooiza is gevestigd in Naaldwijk en Oosterhout, van waaruit ze de logistiek en het transport naar de bloemenwinkels in zowel Nederland en België verzorgen. Uiteraard is er de mogelijkheid om de bloemen- en planten zelf op te halen in Naaldwijk of Oosterhout.

Mooiza werkt niet op basis van commissie maar rekent een vast bedrag aan per maand op voor de service op basis van je inkoop. Bovendien zetten ze in op scherpe tarieven voor de logistiek en het transport.

Transparantie en betrouwbaarheid zijn voor ons sleutelwoorden, aldus Marcel van der Burg van Mooiza.

Info

Meer info vind je alvast op mooiza.com

E-mail: marcel@mooiza.com

+31 (0)6 – 30 51 10 01