Nieuw in snijbloemenland: een bijzondere rozentak uit Sardinië: Rosa ‘Smeralda Green Show’

Rosa Smeralda Green Show is een smaragdgroene rozentak zonder doornen. De rozentak biedt dan wel geen bloeiende rozen, maar onderscheidt zich door een unieke sierlijke vorm en door uitschietende groene bladeren aan de top van de steel. Het innovatieve product is bijzonder geschikt voor verrassende en vernieuwende florale creaties.
Rosa Smeralda Green Show heeft bovendien een extreem lang vaasleven en is dus uitermate geschikt voor evenementen en shows.

De innovatieve, duurzame en milieuvriendelijke groene decoratieve tak werd gecreëerd in Sardinië door Twelve Energy. Het bedrijf Twelve Energy heeft een reusachtig park zonnepanelen in Sardinië, in de stad Villasor. Het park strekt zich uit over een gebied van 61 hectare, waarvan 26 hectare kassen waar variëteiten van Smeralda Green Show, Corallo en Corallo Erecta rozenbessen en snijrozen (Patrucco Selection) gekweekt worden.

De rozentakken worden gedeeltelijk in de schaduw geteeld, gegenereerd uit de zonnepanelen die op het dak van de kassen worden geplaatst. Smeralda Green Show gaat op zoek naar licht en hierdoor ontstaan lange, gekromde,krullende groene stengels met elegante vormen.

De stengels van Smeralda Green Show groeien erg snel, tot 1 cm per dag, zelfs nadat ze zijn gesneden (in een vaas geplaatst met water en met voldoende licht). Ze leven verder in de vaas en zorgen voor beweging en verandering in de creatie.

Twelve Energy, dat ongeveer 30 mensen in dienst heeft, heeft in Villasor een reusachtig park zonnepanelen met een totale capaciteit van 20 MWp. Hiermee is het  in staat om de jaarlijkse energievereisten te dekken Van 10.000 huishoudens en kan het 25.000 ton CO2 besparen (gelijk aan het besparen van een bos van 3.200 hectare).

 

www.twelvenergy.com

Creaties: Sören Van Laer (1), Miicheline Vansintjan (2)
fotografie: Tim Mertez (1), An Theunynck (2)

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *