Online Wedstrijd Fleuramour 2022: Creëer de mooiste bloemrijke feesttaart voor 25 jaar Fleuramour, win een overnachting in Alden Biesen en kom als VIP naar het evenement

Ben je een fan van Fleuramour? Hou je van florale gastronomie en van feesten? Ontwerp dan de allermooiste feestelijke bloementaart voor de jubileumeditie van Fleuramour en stuur ons een hoge resolutie foto op van je creatie!  Jouw werk wordt sowieso geprojecteerd in het kasteel van Alden Biesen. En misschien win je wel een gratis toegang tot het evenement en een overnachting in de buurt!

Deze wedstrijd staat open voor studenten in de bloemsierkunst, voor liefhebbers en voor professionelen! Binnen elke categorie kiezen we een winnaar!   

Onderwerp

Wist je dat Fleuramour dit jaar jubileum viert? Al voor de 25ste keer vindt ons evenement plaats. We willen er een echte feesteditie van maken. En daar wil jij toch ook deel van uitmaken!

Creëer dus nu al een feestelijke bloementaart en stuur ons een hoge resolutie foto van je creatie. Wij zorgen voor een mooie projectie van je creatie tijdens het evenement!  

Omschrijving

Wij verwachten een hoge resolutie foto van een feestelijke bloementaart passend bij het jubileum en bij thema van Fleuramour: Be part of the magic.

We kijken echt uit naar een magische bloementaart voor deze feestelijke gelegenheid. De vormgeving is vrij. Wil jij een ronde, vierkante of rechthoekige taart? Een lage of hoge taart? Een taart met een laag of verschillende laagjes? Zorg ervoor dat het vegetatieve element – de bloemen visueel de doorslag geven.  En gebruik OASIS® Floral Foam (gewone blokken steekschuim, een cake vorm, gekleurd steekschuim, BIO steekschuim of Terrabrick Floral Medium …)

Beoordeling

De jury zal de volgende punten beoordelen:

Techniek – vorm en kleur – originaliteit –– afwerking – thema – gebruik OASIS® Floral Foam.

Opmerking: de taart hoeft niet eetbaar te zijn 😊
Om de beoordeling op een correcte manier te kunnen doen, vragen we ook om ons een foto te bezorgen van de gebruikte materialen en één foto van de voorbereiding (deze foto’s hoeven niet van hoge resolutie te zijn).

Praktische informatie

1. Wanneer?

 • We verwachten je foto’s ten laatste op 1 september om 21 uur (maar vroeger mag natuurlijk altijd).
 • De bekendmaking van de prijzen zal plaatsvinden op 5 september.

2. Materialen.

 • Alle materialen en de fotografie worden door de deelnemers zelf bekostigd.
 • Het werkstuk wordt thuis gemaakt en op een mooie plek gefotografeerd.
 • Voorzie je foto zeker van je naam en stuur zeker ook een foto je materialen en een stap van je voorbereiding door!

3. Organisatie en jury

 • Je kan/mag de organisatoren op voorhand altijd contacteren als je vragen hebt rond een bepaald materiaal.
 • De jury zal bestaan uit professionele floristen.
 • De organisatie kan niet verantwoordelijk gesteld worden in het geval van verlies van het fotomateriaal.
 • Voor, tijdens of na de jurering kan er geen enkele discussie gevoerd worden met de organisatoren of met de jury zelf. Dit zowel over de quotatie als over het verloop van de wedstrijd zelf.
 • Elk contact met één of meerdere van de juryleden met de deelnemers, voor of tijdens de jurering, is verboden.
 • De jurering gebeurt bij de uitgeverij van Fleur Creatief. Volgende punten worden in acht genomen: techniek – vorm en kleur – originaliteit – afwerking – thema en gebruik van OASIS® Floral Foam. De jury hoeft zich niet te verantwoorden over de gegeven punten en is niet verplicht deze achteraf aan de deelnemers mee te delen.
 • Elke irregulariteit of onverenigbaarheid met het reglement kan een diskwalificatie met zich meebrengen.
 • De organisatie behoudt zich het recht veranderingen aan te brengen aan het reglement en de wedstrijd.

6. Prijzen

Alle taarten worden tijdens het evenement geprojecteerd. In de prijzenpot zitten o.a. een publicatie in Fleur Creatief (magazine of website), een overnachting in de omgeving van het kasteel van Alden Biesen en een VIP uitnodiging voor het evenement.
Binnen elke categorie (studenten, liefhebbers, professionelen) is er een winnaar!

Wij wensen je nu al de nodige inspiratie!

Voor meer informatie kan je steeds terecht bij:

l     An Theunynck +32 (0)473 28 12 79             of per mail: an.theunynck@telenet.bel