Trendy ideeën voor een bloemrijk bruidsseizoen 2021-2022. Na Corona komt Cupido!

Vorig jaar is er fors minder getrouwd door alle beperkende maatregelen. Nu de versoepelingen in zicht zijn, kan er weer gefeest worden. Na Corona komt Cupido! De trouwsector raadt aan om je huwelijk niet uit te stellen. Kan het deze zomer nog of in het najaar van 2021, twijfel dan niet. 2022 wordt het drukste trouwjaar ooit. De aanvragen voor huwelijksfeesten stromen binnen. Het is zelfs zo druk dat 2023 al wordt voorgesteld door eventplanners en feestlocaties.

Ook de bloemensector maakt zich klaar voor een spetterend bruidsseizoen. De floristen willen goed voorbereid zijn op de inhaalslag van huwelijken! Want op een huwelijk kunnen bloemen toch niet ontbreken!

Treed je binnenkort in het huwelijk en wil je de laatste trends kennen? Een team van Nederlandse en Belgische floristen wil inspiratie brengen met de allernieuwste bruidstrends: glamorous floral wedding inspiration! Een bruidsfeest anno 2021 stopt niet bij een bruidsboeket, een paar boeketten voor de bruidsmeisjes en corsages. Ook de tuin, de feesttent, de tafels en de volledige trouwlocatie worden in de bloemetjes gezet. In Amerika geldt al jaren het principe big, bigger, biggest. En nu is dit format met een luxe aspect overgewaaid naar Europa. Het totale plaatje moet schitterend en het mag allemaal weer wat exclusiever zijn.

Samen met het bloemen trendbureau 2Dezign – Rudi Tuinman en Pascal Koeleman – hebben de floristen 5 fantastische trendthema’s neergezet:

‘Wedding in the Mix’, een trend vol kleurrijke bloemen passend bij kleurrijke jurken

‘Vintage Naturel White’, waarin je trosrozen, lisianthus, campanula, gipskruid en trendy gedroogde grassen in een range van schelpenwit tot karamel en warm grijs vindt.

‘Sweet in Peach’, waarin peach en nude tonen de boventoon voeren

‘Trendy Lilac’, waarin lila en paarstonen de hoofdrol spelen

‘Pink Rose Wedding’, waarin trosrozen en romantiek centraal staan  

Het aanbod aan kwaliteitsvolle Belgische en Nederlandse bloemen – ja, we gaan weer volop voor lokaal – is enorm! Heel in het bijzonder treffen we schitterende variëteiten van Lisianthus, trosrozen, Campanula en orchideeën aan.

Op het jaarlijkse internationale bloemenevent Fleuramour, dat dit jaar in een gelimiteerde editie doorgaat van 23 tot 27 september in de Landcommanderij van Alden Biesen kan je de variëteiten van de mooiste bloemen met eigen ogen bewonderen.

Duurzaamheid vinden we ook terug in de gebruikte ondergronden en accessoires. Vooral de gekende producent Smithers-Oasis uitvinder van het gekende OASIS® steekschuim, met een BeNeLux vestiging in Houthalen,  zet in op bio-afbreekbare producten! De nieuwste ideeën zijn dus niet alleen trendy, maar ook duurzaam!

Thema: Wedding in the mix.
Trendkleuren: Yellow, pink, orange, green and red.

Stefan Van Berlo: “Bij het decoreren van de tafel heb ik de zonnige uitstraling versterkt door de zachtgekleurde bloemen te combineren met fel gele citroenen en rode watermeloen. Dit geeft een waanzinnig leuk effect.
Vaak komen bruidsparen in de praktijk aanzetten met plaatjes van Pinterest maar is een bruidsboeket en een bruidsversiering nu net niet iets super persoonlijks? De kleur van de bruidsjurk speelt een rol, evenals de make-up en kleuren die de bruidegom draagt. Al die facetten bij elkaar vormen de basis voor het totale plaatje. Het is dus een kwestie van eerst ontwerpen en tekenen om iets unieks neer te zetten met een grote wauw-factor.

Stefan Van Berlo uitgelicht
Stefan van Berlo is onze Belgische kampioen bloemsierkunst en ook internationaal is hij een bron van inspiratie. Zijn stijl is moeilijk in een vakje te proppen. Eigenzinnig en met een niet te stoppen honger naar vernieuwing weet hij zich altijd opnieuw op een verfrissende manier te profileren. Vanuit een experimentele insteek speelt hij met vormen en contrast wat zijn bloemwerk naar de hoogste levels brengt. In augustus 2022 neemt hij deel aan het Europees kampioenschap in Polen.

Thema: Wedding Vintage Natural White
Trendkleuren: White, silver gray and caramel in the mix.


Max Hurtaud: “‘Vintage Natural’ is een interessant thema. Met trendy gedroogde grassen in natuurlijke tinten kan je bloemen in deze trendkleuren eindeloos combineren. Dit samenspel van natuurlijke vintage tinten werkt perfect.

Tradities voor bruidsboeketten verschillen wereldwijd. Ieder land heeft zijn eigen cultuur. In Amerika zie je vooral grote boeketten, terwijl in België de kleinere frame boeketten worden gewaardeerd. In Japan gaan ze voor puur met soms slechts één bloem en in India dragen de bruiden boeketten als een juwelentasje. Steeds vaker zie je dat grote huwelijksfeesten met alles erop en eraan die vanuit India en Amerika zijn overgewaaid de Europese tradities verdringen. Het decoreren van een feesttent past helemaal bij dit beeld. Door hiervoor dezelfde stijl aan te houden als het bruidsboeket en zowel de tafeldecoraties als de tent een feestelijke sfeer te geven voegt dit later nog iets extra’s toe aan het fotoboek en blijven je herinneringen aan die fantastische dag stralen. Het vinden van de juiste mix van bloemen en natuurlijke materialen en deze in balans te brengen met alle elementen is belangrijk.
Huwelijksthema’s zijn heel persoonlijk. Het is daarom belangrijk dat bloemisten hun vaardigheden en creativiteit blijven laten zien.

Max Hurtaud uitgelicht
Max Hurtaud is een Franse meesterbloemist die gevestigd is in Brussel. Zijn liefde voor bloemen en planten dateert uit zijn jeugd. Dit maakte een studie aan de bloemsierkunstschool onvermijdelijk en met een stage in Engeland werden zijn eerste internationale florale stappen gezet. Inmiddels reikt zijn flowerpower over de hele wereld, van Bolivia tot Wit-Rusland en van de VS tot Japan. Meesterbloemist zijn vertaalt Max in verschillende vaardigheden, zoals lesgeven, demonstreren, bloemenevenementen maken en bloemententoonstellingen. Maar het belangrijkste is creëren. Iets unieks en moois maken voor iedereen. Daarnaast speelt Max saxofoon, want ritme geeft hem nog meer inspiratie wat zich uit in pure magie.

Thema: Wedding Sweet in Peach
Trendkleuren: Peach
, white, nude and gray tones.

Tiffany van Lenten: “Het thema Sweet in Peach is echt mijn ding. Ik houd van romantisch met mooie ton-sur-ton kleuren, echt geschikt voor huwelijken. Ik werk graag fijn en compact. Als florist werk ik hiervoor met de alom gekende producten van Smithers-Oasis die houdbaarheid van de bloemen maar ook duurzaamheid hoog in het vaandel schrijft.

Voor het bruidsboeket en de boeketjes voor de bruidsmeisjes bedacht ik ook verschillende varianten. De trendy bloem Lisianthus biedt hiervoor veel inspiratie. Een groot boeket kan je er heel verfijnd en romantisch laten uitzien door de bloemen te splitsen. Maar je kunt er eveneens grote theatrale stukken van maken. Maar ook een polscorsage, een aanzoekboeket waarbij een hartje moet worden geopend waarin de ring zit, een kussentje voor de ringen … kan je met fijne bloemen maken.”

Tiffany van Lenten uitgelicht
Tiffany van Lenten is met haar 20 jaar een jong talent op bloemdesigngebied. In april 2019 won zij als studente aanmoedigingsprijs tijdens een belangrijke wedstrijd in Nederland. Tiffany heeft zich middels de voorrondes ook weten te plaatsen voor deelname aan de NK finales. Vanwege de coronamaatregelen is het NK Bloemschikken verplaatst naar september 2021. Ongetwijfeld gaan we nog veel van Tiffany horen.

Thema: Wedding Trendy Lilac
Trendkleuren: Lilac, purple, pink and gray tones.

Tineke Geerlings: “Het thema Trendy Lilac brengt echt een hele nieuwe bruidskleur. Vooral lila en paarse Lisianthus en frivool fluitenkruid combineren fantastisch met bruidskleding. Ook de feesttent kreeg met deze zwierige combinatie veel sfeer. Voor tafeldecoratie heb ik glazen vazen ingepakt met grijze stof en kralen kettingen van nikkel. Alles voor nog meer sfeer en met wat perzik roze bloemtinten tussen het paars, lila en grijs werd de uitstraling nog uitbundiger. Deze kleurencombinaties doen het ook geweldig bij bruidjes en bruidsvriendinnen in jurken in dezelfde stijl en tint. Lila was ook een van de trendkleuren in 2021 en zal dit jaar al op veel bruiloften worden gespot. Ik verwacht dat lila en paars als trend nog verder door zullen zetten. Helemaal af is het als de bruidegom een overhemd of ander detail draagt in diezelfde kleur. De vorm van het bruidsboeket mag ook luchtig en frivool. Het boeket heb ik in de vorm van een handtas gemaakt zodat de bruid beide handen vrij heeft en toch het boeket draagt. Veel leuker toch, als de bruid de bloemen niet opzij legt zodat ze op elke foto staan.
Deze themakleurstelling is eveneens perfect voor het uitvoeren van strandhuwelijk. Hier had ik voor de bruid een hangend boeket van schelpen gemaakt en op het strand vijf met lila en paarse bloemen versierde bogen geplaatst.

Tineke Geerlings uitgelicht
Bij de originaliteit van het bloemwerk van Tineke Geerlings is typisch voor haar stijl. Het is dan ook onder deze naam ‘Typisch Tien Bloemenwerken’ dat Tineke Geerlings naam heeft gemaakt in de bloemenbranche. Sfeer creëren met een grote dosis originaliteit en kwaliteit is helemaal haar ding. Vernieuwend bezig zijn is haar motto. Of het nu een kleine of grote opdracht is, binnenshuis of buitenshuis. Het vertalen van een idee in bloemen.

Thema: Pink Rose Wedding
Trendkleuren: alle tinten roze

Pascal Koeleman: “Het thema Pink Rose Wedding is het romantische thema bij uitstek. Trosrozen in alle tinten roze versterken de romantiek door hun vorm en geur. Boeketten met enkel rozen of trosrozen aangerijkt met hippe grassen en andere groensoorten of bloemen passen uitstekend bij een post-corona huwelijk. Ze brengen iedereen meteen in de sfeer. En natuurlijk mogen de rozenblaadjes niet ontbreken. Ze lenen zich uitmuntend om rond te strooien.

Rudi Tuinman en Pascal Koeleman uitgelicht
Rudi en Pascal zijn het brein achter 2Dezign, een bloementrendbureau die als geen ander sfeer brengt op grote evenementen, beurzen en feesten.

Rudi en pascal hebben de Grammy awards aangekleed met bloemen maar ook huwelijken gedaan in Venetië en Miami. “Onze specialiteit is huwelijken en events bloemrijk aankleden en we zeggen altijd tegen onze klanten ‘wij verkopen geluk’ en dat wil toch iedereen op zijn huwelijk, een droom die uitkomt en dat delen met iedereen die je lief hebt!”

Noot voor redacties:
hoge resolutie beelden kunnen kosteloos worden opgevraagd via het mailadres an.theunynck@telenet.be