ZEG HET MET BLOEMEN – liefde

Sinds mensenheugenis geven we bloemen aan elkaar om onze gevoelens uit te drukken. Een van de belangrijkste emoties is liefde! Bloemen hebben de kracht om een emotie op een heel fijnzinnige manier te vertalen. In de Victoriaanse tijd werd het geven van een boeket vaak gebruikt om geheime boodschappen over te brengen. Op het openlijk uiten van gevoelens bestond toen nog een stevig taboe en via een bloem of boeket, vonden aanbidders een veilige weg om toch hun emotie of gedachte over te brengen. Voor elke gelegenheid is er een passende bloem. De betekenis van alle verschillende soorten bloemen wordt gehaald uit bestaande mythen en fabels of kan de creatieve geest van de gever gewoon verzinnen.

Toon liefde met bloemen! Liefde voor je partner, je vriend(in), je ouders, je kinderen, je petekinderen, ooms, tantes … het is soms zo moeilijk om met woorden uit te drukken dat je iemand graag ziet. Bloemen spreken voor zich … Ze zijn stille boodschappers of misschien wel verleiders!

Ons leven is druk, we worden beheerst door een digitale wereld … maar in deze tijden van social distancing ontdekken we opnieuw de kracht van puur natuur! Er bestaan duizenden soorten van bloemen … en je kan ze op zoveel manieren (laten) schikken … dus duizenden manieren om op een heel persoonlijke manier te zeggen dat je van iemand houdt!

Heel binnenkort – 10 mei – is het Moederdag! Kleur haar dag en zet haar in de bloemetjes! In mijn vorige blogpost vind je alvast een lijst van Belgische bloemisten die de bloemen graag aan huis leveren!

PS onze volgende aflevering van Zeg het met bloemen is ‘vreugde’

Met dank aan Porta Nova voor dit fijne intiatief!