Wie?

Bloemen verzamelen, herbaria aanleggen, boeketjes maken behoorden al tot mijn favorieten toen ik een klein meisje was. Maar ook taal was een van mijn lievelingen. Ik besloot dus talen te studeren en zette ze later in voor de sierteeltsector. Kamerplanten en buitenplanten verkopen aan Duitse groothandel en Duitstalige tuincentra werd na een jaartje lesgeven mijn eerste belangrijke job (Floréac NV Lochristi).
Bloemen en planten, contacten met gepassioneerde mensen die ze kweken, het moet een passie zijn, want het laat je nooit meer los.
Na een omzwerving in de financiële wereld als adjunct uitgever voor een financieel blad voor de CFO waar ik ongelooflijk veel geleerd heb op vlak van organisatie van magazines, opstarten van beurzen, netwerkactiviteiten riepen de bloemen terug!
Uitgeven en bloemen, schrijven en bloemen, organiseren en bloemen, netwerking en bloemen zijn ondertussen al meer dan vijftien jaar mijn dagelijkse activiteit. Bij Stichting Kunstboek zag ik de creaties van Moniek Vanden Berghe, Geert Pattyn, Rob Plattel, Stein Are Hansen, Annette Kamping, Muriel Lecouls, Gil Boyard, Rita Van Gansbekeen van honderden anderen floristen vorm krijgen in een publicatie. Al meer  dan 12 jaar ben ik hoofdredacteur van het inspiratiemagazine Fleur creatief, redacteur bij het Duitse vakblad Florieren, werk ik mee aan Fleuramour, Green Academy – Florademy (directie florale school voor professionals van 2007-2010) , Fleur Talent!/Upcoming Florist (projecten met Jonge bloemisten), de Daniel Ost Academy.
Bloemen, ze maken het leven zoveel mooier, zoveel vriendelijker, brengen zoveel sfeer. Ik wil gewoon dat iedereen het weet!

An Theunynck