BLOEMEN BRENGEN EEN VROLIJKE NOOT

een heerlijke paascreatie

Pasen 2020 wordt een ietwat bizar feest. De lente is in het land en we kunnen genieten van mooie warme zonnige dagen en toch … Er is voortdurend de dreiging van die nieuwe vijand COVID-19.
‘Blijf in je kot’ is de boodschap!
Maar hoe maak je het dagelijkse leven en een feestdag als Pasen toch aangenaam en leuk?

Genieten van puur natuur


Voor wie van de natuur houdt, zijn wandelingen in het bos, door het veld, langs de rivier fantastische ontdekkingen. De natuur komt momenteel in bloei. In tuinen en parken staan de Prunus, Ribes, Chaenomeles, Magnolia, Camelia, Kerria japonica, Salix in volle bloei.

In de natuur lachen bosanemonen, waterranonkels, speenkruid, madeliefjes, sleutelbloemen, paardebloemen … ons toe. Helleborus, druifjes, viooltjes en tulpen geven kleur aan ons dagelijkse leven. Ze zijn tekenen van hoop!

Bloemen aan huis geleverd


Maar wie liever thuis blijft, kan aan bloemen ook heel veel plezier beleven. Bloemen brengen leven, kleur en geur in huis. Je ziet ze dagelijks veranderen. Ze vragen om gekoesterd te worden.
Heel veel floristen bieden momenteel online of via sociale media boeketten, planten, creaties aan. Ze leveren ze met plezier (en op een veilige manier) bij je thuis. Het is ook een fantastische manier om iemand te verrassen, blij te maken en te laten weten dat je om ze geeft en van ze houdt.

boeketje voor mijn mams van Moniek Vanden Berghe


Er zijn ook leuke initiatieven waarbij floristen en kwekers hun bloemen aanbieden bij de bakker, de slager of bij de kruidenier. Je kan er bosjes tulpen of rozen of gerbera’s kopen aan kleine prijsjes. De bloemen brengen niet alleen leven bij ons thuis. Als je ze koopt, zorg je er ook voor dat de kweker die ze met zorg voor ons heeft geteeld, kan blijven leven en dat ook de bloemist wat kan verdienen.

Zelf aan de slag met bloemen

Pakketjes om te bloemschikken

Wil je graag zelf aan de slag? Dan kan je ook kant-en-klare bloemschikpakketten bestellen bij een aantal bloemisten. Fleur Creatief medewerkers zoals Annick Mertens en Sören Van Laer bezorgen deze pakketten met plezier bij je thuis.

Heb je zelf voldoende materiaal in huis? Dan kan je ook zelf aan de slag. Bloemschikken is ook een fantastische activiteit voor kinderen. Zo kan voor Pasen een combi-activiteit organiseren: eitjes schilderen en ze nadien vullen met plantjes of bloemen.
We tonen je hier hoe je aan de slag kan gaan:

Nog meer inspiratie

In het laatste nummer van Fleur Creatief @Home krijg je nog een hele reeks nieuwe ideetjes om zelf aan de slag te gaan!
Je vindt het magazine in je supermarkt!

Met bloemen breng je dus gezelligheid en creativiteit in je kot!