De bloemenwereld, niet alleen een wondermooie, maar ook een professionele wereld

Wie houdt er nu niet van bloemen … Ok, er bestaan mensen die bloemen en planten niet leuk vinden, maar het zijn toch eerder uitzonderingen. Bloemen brengen kleur en geur in ons leven. Ze zorgen voor verandering in ons interieur, voor leven! Als consumenten woorden mogen plakken op het belang van bloemen dan zijn de belangrijkste items blijheid, geluk, zon, kleur, parfum, gezelligheid, vriendschap, passie … en ook onmisbaarheid!

Wist je …
dat creëren met bloemen niet enkel een hobby, maar ook een heus vak is?
Gepassioneerde designers volgen opleidingen, doen wedstrijden, hebben eigen vakbeurzen …

Vorige week vond een van de belangrijkste bloemen- en plantenbeurzen in Europa of misschien wel de hele wereld plaats: IPM, die internationale Pflanzenmesse in Essen (Duitsland).

Foto:Rainer Schimm/©MESSE ESSEN GmbH
Foto:Alex Muchnik/©MESSE ESSEN GmbH

Je kan er niet alleen heel veel ontdekken over de nieuwste technieken om planten en bloemen te kweken, maar je ontdekt er ook de nieuwste variëteiten van bloemen, planten, boomkwekerijartikelen uit Nederland, Duitsland, Spanje, Denemarken, Italië, Israël, Thailand, Kenia, Ecuador, België …Alles wordt er op een mooie manier gepresenteerd en aan vakmensen voorgesteld.

IPM is ook een beurs voor creatieve floral designers. Gedurende vier dagen vinden demonstraties plaats van wereldberoemde bloemsierkunstenaars. Ze tonen er hun nieuwste creaties met hun nieuwste technieken en verwerken de allermooiste bloemen. Een schitterende samenwerking tussen floral design enerzijds en bloemen- en plantenkwekers en exporteurs anderzijds. De wereld van de telers en de gebruikers van de producten worden één!

Harijanto Setiawan, Singapore

Stein Are Hansen, Noorwegen

Sören Van Laer, Belgie Foto:Alex Muchnik/©MESSE ESSEN GmbHAlex Choi, Korea

Naast de demonstraties zijn er ook presentaties van nieuwe creatieve ideeën met bloemen en planten. Die zorgen ervoor dat jouw vakflorist up to date blijft en geïnspireerd wordt om elke dag opnieuw vernieuwend uit de hoek te komen.

Maar IPM is nog meer …
Er vinden ook wedstrijden plaats: jonge bloemisten strijden om de prijs voor het mooiste lenteboeket.

De uitreiking van de IGOTY Awards, International Grower of the Year Awards. De tuinbouwindustrie (International Association of Horticultural Producers samen met FloraCultura International) bekroont kwekers. Welke kweker is het meest vernieuwend, heeft aandacht voor het milieu en voor de mens en werkt dus op een duurzame manier? Dit jaar haalde Ter Laak Orchids, een kweker van Phalaenopsis, vlinderorchideeën, de eerste prijs!

Er wordt nagedacht over nieuwe schoolsystemen. Florint, de internationale vakorganisatie voor bloemisten onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het onderwijs in de floristensector meer internationale uitstraling te geven, uitwisselingen  mogelijk te maken …

De internationale groene pers stuurt berichten rond in de hele wereld om iedereen op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen in de secor!

De groene sector is niet alleen een bloeiende sector, het is een sector in volle beweging
Innovatie en vernieuwing zijn kernwoorden van kwekers, productontwikkelaars, floristen …

 

www.ipm-essen.de/world-trade-fair
aiph.org/groweroftheyear
www.florint.org

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *