MOBACH

DECO WERELD TEKENT VOOR DE NATUUR!

Met een bezoek aan de internationaal befaamde beurs Maison & Objet in Parijs (17-21 januari) startten we het jaar 2020 op een heel positieve manier. De trends zetten volop in op natuur.
We ontdekken natuurlijke texturen met sobere kleuren die respect uiten voor mens en milieu. Houtsoorten, mineralen, gesteenten, schelpen, algen, mos, varens en andere plantaardige materialen vormen een oneindige bron van inspiratie: organisch, vegetatief en mineraal zijn sleutelwoorden. Alles wat leeft, staat centraal.

een deco-bos op Maison & Objet

Onder de titel (re)generation koos deze editie van Maison & Objet voor het interesseveld van de generaties Y en Z.

Consumenten hechten weer belang aan wat betekenis heeft, aan natuur en aan eerlijke materialen, onderwerpen die de Y/Z generatie nauw aan het hart liggen. Ze mogen dan wel opgegroeid zijn in een digitaal tijdperk met internet en sociale media, het wezenlijke is voor hen heel erg belangrijk.

We ontdekken vooral materialen uit het bos, uit de zee of uit de bodem. De kleuren passen bij deze materialen: zachte groenen, kaki, ceder en dennengroen, blauwtinten van lichtblauw tot felblauw, grijswaarden van lichtgrijs tot bijna zwart. Het Pantonekleur koraal van 2019 blijft nog wat nazinderen, maar de klemtoon bij Pantone ligt dit jaar toch op blauw.  

Mobach: artisanaal, organisch, natuur

Ook het authentieke speelt een belangrijke rol. Materialen die met de handen bewerkt zijn en vakkundig gemaakt zijn.

De vertaalslag naar de producten is geslaagd: we ontdekken recipiënten met organische vormen: bolle vazen, potten met celvormige structuren, grillige vormen. Minerale objecten, waarvan je het gevoel krijgt dat ze net uit een museum komen, gevlochten manden, netten, houten planken, nestjes … Aandacht voor ambacht uit zich in handgemaakte potten en vazen, macramé, unieke stukken … Aandacht voor de natuur vinden we in vegetatieve wanden, plantaardige prints, veel bloemen en planten op de standen … Het belang van recyclage vinden we terug in vazen uit gerecycleerd glas …

Het is heel bijzonder om te zien hoe de kracht van de natuur haar mannetje/vrouwtje blijft staan in deze digitale wereld!