Garden Experts Together of GET, een uniek evenement in de Belgische tuincentrumwereld

Tuincentra verkopen alles wat helpt in het streven naar tuingenieten, maar ze bieden vaak ook kleine huisdieren, vissen en dierenvoeding aan. Daarnaast kan je er ook kamerplanten, snijbloemen en allerlei interieurdecoratie kopen. Bovendien zetten ze steeds sterker in op het geven van passende informatie en hulp.
Geen wonder dus, dat ze daarvoor goede leveranciers en partners nodig hebben.

Tuincenter Claes, beste tuincenter van het jaar 2023-2024, vond de tijd rijp om dit even in de kijker te stellen. Bij onze noorderburen en ook in de andere onze omringende landen vinden specifieke beurzen plaats voor tuincentra. In België ontbreekt dit …

Thomas Claes nam dus het initiatief om in eigen huis de Belgische tuincentra te inspireren met een bijzonder evenement waaruit de dynamiek van samenwerking duidelijk tot uiting komt. De synergie van diverse leveranciers brengt niet alleen nieuwe inzichten en een andere kijk op de winkelbeleving, maar stimuleert ook een betere verkoop. Want wie kan beter zijn product in de kijker stellen dan een specialist ter zake? Specialisten die ook besteladvies en verkoopconcepten voorstellen voor een maximaal rendement op de winkelvloer.

Op dinsdag 6 en woensdag 7 februari kon je dus tijdens een wandeling door Tuincenter Claes in Edegem kennismaken met 55 expert-deelnemers die allemaal hun beste retail concepten lieten zien. Tijdens expert-tours kon je meer over specifieke thema’s ervaren zoals ‘het belang van (verkoop)data’, ‘beleving door de ogen van de consument’, ‘het belang van gastvrijheid’, ‘alles over een gezond gazon en bodem’, ‘Cross-selling in je winkel’, ‘Het belang van de juiste ” leesbare” presentatie van potten’. Elke dag waren er ook bloemen- en plantendemonstraties met Atelier Sören Van Laer.

Het was een mooie vorm van kennisdeling en inspiratie, een unieke kans om te laten zien dat samenwerken werkt! Bovendien was het een ideaal netwerkevent voor de sector. Bij een hapje en een drankje kregen leveranciers en ondernemers, collega tuincentra de kans om een fijn gesprek met elkaar te voeren en ervaringen uit te wisselen.  

In samenwerking met: AGORA GROUP, Air.climA, Baltus, Capi Europe, Colours & Green, Croix Chatelain, De Haan Instore Supplies, Dijk Natural Collections, Ecopots, Ecostyle, Edelman, Elho, Flamingo, Gardena, Green Solutions, Hesta International, Instore Supplies Displays, JANZEN, Kinlys Group, LookINsight, MERKLAB, Muva, Napoleon, Nobutec, Polet, Sanac, SBB Accountants & Adviseurs, Scents, Schuiteman Techniek, Soezie, Ter Steege, Tilroy, Tonc, Van der Leeden, Viano, Vlot, Voets Specialisten, Witteveen + Bos

www.gardenexpertstogether.com

www.tuincenterclaes.be