HELLEBORUS AWARD 2021

CREATIE ELS GEERDENS – FOTOGRAFIE KURT DEKEYZER STUDIO PSG VOOR FLEUR CREATIEF

HET WILGENBROEK, TOPKWEKERIJ VAN HELLEBORUS IN BELGIË

Plantencentrum Het Wilgenbroek is een vooraanstaande Helleboruskwekerij met internationale faam. Het Wilgenbroek houdt zich intensief bezig met nieuwe selecties van Helleborus en heeft op dit domein faam bereikt. We zijn heel erg fier op wat dit Belgisch bedrijf op wereldvlak heeft bereikt.

Tot nu toe werd vooral op ‘plantenselecties’ gewerkt. Maar momenteel zijn ook snijbloemenkwekers vragende partij zijn voor het creëren van nieuwe selecties die goed zijn voor houdbare Helleborus snijbloemen. Ook hieraan wordt hard gewerkt. Samen met enkele kwekers heeft Het Wilgenbroek al enkele proeven opgezet. Het moet lukken om binnen enkele jaren nieuwe selecties op de markt te brengen met gekleurde bloemen die minstens 1 maand houdbaar zullen zijn als snijbloem!

HELLEBORUSDAGEN EN DE HELLEBORUS AWARD

Elk jaar in de maand februari worden op de kwekerij open deurdagen georganiseerd waarbij Helleborus in de kijker staat. Je kan er als bezoeker de nieuwste variëteiten van Helleborus bewonderen en ook aankopen. Het Wilgenbroek legt speciaal voor deze gelegenheid een bijzondere Helleborus tuin aan, vol ideetjes om je eigen tuin aan te leggen of te vernieuwen. Daarnaast nodigen ze elk jaar een topflorist uit die creatief met Helleborus aan de slag gaat. Voor 2021 is de eer aan Belgisch kampioen Stefan Van Berlo. Rond het thema ‘Simplicity’ zal Stefan voor een schitterende creatie zorgen die een hele maand te bewonderen zal zijn.

Voor de 7de keer organiseert Het Wilgenbroek in 2021 ook de Helleborus Award . Een wedstrijd waarbij max. 25 professionele floristen de kans krijgen hun creativiteit met Helleborus aan het licht te brengen.

JE NIEUWSGIERIGHEID GEPRIKKELD?

Ben je florist en wil je zelf graag deelnemen aan de Helleborus Award? Geef ons dan snel een seintje en schrijf je in! Hierbij vind je alvast het reglement.

Ben je net als ons een echte liefhebber van Helleborus? Noteer dan alvast het adres van Het Wilgenboek en breng een bezoekje aan de kwekerij in de maand februari! Je bent er van harte welkom!

FLEUR CREATIEF IS PARTNER

Het internationale bloemenmagazine Fleur Creatief is al vanaf de eerste editie partner van de Helleborus Award en zorgt altijd voor een prachtige fotoreportage en de publicatie van een aantal geselecteerde werken! Hou de winter- of lente-editie zeker in de gaten!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.