MOEDERDAG 2020, EEN SPECIALE DAG OM NOOIT TE VERGETEN!

Maak er iets bijzonders van!

Creatie Charlotte Bartholomé, Fotografie Kurt Dekeyzer voor Fleur Creatief

Weet je nog, die Moederdag, toen we ‘in ons kot’ moesten blijven en ik dacht dat het een heel droevige, grijze dag zou worden … Maar toen werd ik verrast met de mooiste kaartjes, een tegoedbon voor een etentje bij mijn lievelingsrestaurantje in de buurt, een gezinspicknick in onze nieuwe pluktuin en een prachtige stralende ruiker bloemen?

Zo wil zich toch iedere moeder deze bijzondere Moederdag herinneren?

In deze tijden van onzekerheid en angst, staat verbondenheid voorop! We zijn heel vaak alleen en voelen meer dan ooit de nood aan contact met wie ons lief is. De deur is dan wel dicht, ons hart staat wagenwijd open, toch zeker voor moeders!

Want moeders, zoals Kris Gelaude het zo mooi zegt:

Moeders,
ze zijn er op het juiste ogenblik
met heilzame stilte
met de gepaste vraag
met oog voor het nodige
met een schitterend idee
met handen uit de mouwen
met een troostend woord
met warme melk en honing
met een hart voor het onzegbare

BLOEMEN MET EEN BOODSCHAP

Meer dan ooit beseffen we vandaag de kracht van bloemen. Ze hebben de speciale kracht om op moeilijke momenten een bijzondere boodschap te brengen. Welke bloemen je ook kiest, het maakt eigenlijk niet uit. Het gaat om het gebaar en iedere bloem op zich is mooi. Je laat gewoon aan je moeder weten dat je aan haar denkt, dat je dankbaar bent om wie ze is voor jou, dat je haar een hart onder de riem steekt nu ze er voor veel dingen alleen voor staat of nu ze in de huiskamer een dubbele taak vervult. Je stuurt haar gewoon een bundeltje geluk!

Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor speciale bloemen die een extra boodschap brengen. Zo spreekt de roos je waardering voor haar uit, zorgt ridderspoor voor bescherming, brengen gerbera’s vrolijkheid, spreken lisianthus dankbaarheid uit en zeggen gladiolen dat je haar bewondert!

Of waarom verras je haar niet met bloemen op een bijzondere plek? Een krans aan de deur, een ruiker in de badkamer, een mini-boeketje op haar hoofdkussen, bloemen in het fietsmandje …

BLOEMENJUWELEN

Misschien wil je wel nog iets creatiever voor de dag komen? Je kan je bloemist vragen of hij een bloemenjuweel voor je moeder kan maken met verse of gedroogde bloemen. Of je kan zelf experimenteren en zelf een bloemenjuweel maken. Zo maak je van Moederdag echt wel een heel bijzonder feest!

NIET ALLEEN LIVE MOOI!

Ook op foto zijn bloemen heel mooi om te bekijken. Je kan dus ook een mooi bloemenmagazine of bloemenboek cadeau doen?

We laten je hier alvast genieten van heel wat mooie foto’s uit het magazine Fleur Creatief, foto’s van de hand van fotograaf Kurt Dekeyzer van Studio PSG in Hasselt.

Maar op websites als www.mooiwatbloemendoen.nl, www.mooiwatplantendoen.nl, www.365dagenbloemen.nl of specifieke bloemen websites als www.colouredbygerbera.nl, www.lovelylisi.net, www.justchrys.com, www.anthuriuminfo.com, www.avalancheroses.com, www.portanova.nl/nl/inspiratie-fotogalerij, www.mypeonysociety.com, www.ibulb.org, www.ansu.eu, www.summerflowers.nl, www.meijerroses.com/inspiration, www.hydrangeaworld.com, www.tuliptime.info, www.surprisingalstroemeria.com, www.orchids-info.com of facebookgroepen: Trendy Dianthus Facebook groep vind je heel wat inspiratie!