OASIS®JUTE RANGE, DUURZAAM PRODUCT VOOR CREATIEVELINGEN

OASIS® steekschuim! Het is een begrip in de bloemenwereld. Iedereen die creatief bezig is met bloemen heeft het vast en zeker al gebruikt! Het is beschikbaar in alle mogelijke vormen en zelfs in alle mogelijke kleuren. Je kan er kleinere creaties mee maken zoals tafeldecoraties, grafwerk, interieurarrangementen, maar ook voor (grote) evenementen is OASIS® steekschuim uitermate geschikt. Denk maar aan huwelijksbogen, florale muren …!

Smithers-Oasis tekent voor innovatie

Het bedrijf Smithers-Oasis blijft nooit bij de pakken zitten. Er komen telkens opnieuw innovatieve producten op de markt. Smithers-Oasis speelt niet alleen in op trends, maar ook op belangrijke markttendensen zoals duurzaamheid! Zo brachten ze jaren geleden al OASIS® BIOLIT® en OASIS® BIOLINE® op de markt, werd bio steekschuim gelanceerd en zijn de laboratoria constant op zoek naar 100% biologische afbreekbaarheid van de OASIS® steekschuimproducten.

Smithers-Oasis brengt ook ‘slimme’ producten op de markt. Denk maar aan het zwarte steekschuim en de bruine OASIS® BIO. Producten die voor een groot gedeelte op zichzelf kunnen staan. Je hoeft ze niet helemaal in te vullen met bloemen. Ze ogen mooi op zich! In een mum van tijd heb je als florist een creatie klaar!

Een nieuw product met jute en kokos is trendy

Heel trendy is een nieuwe reeks producten in jute: OASIS® Jute Range.  Ze hebben een afbreekbare ondergrond van kokos en jute. Ze ogen heel natuurlijk en zijn beschikbaar in 4 verschillende vormen: Ring 25 cm, Kruis 35 cm, Hart van 25 & 30 cm.

Tips van Regine Motmans

Floriste Regine Motmans uit Hasselt (B) kreeg als een van de eersten de kans om er creatief mee aan de slag te gaan. Haar idee was om met dit product een kerstkrans om te toveren naar een lentekrans. Onder de jute-krans bevestigde Regine een OASIS® guirlande die de basis werd voor de verse tulpen. De droogmaterialen verlijmde ze op de jutekrans. Als alternatief kan je natuurlijk ook tulpen met bol aan de krans vastmaken met Bindwire. Dan komt er geen water aan te pas.

We vroegen Regine naar haar bevindingen met het nieuwe jute-product.

‘Het is een heel trendy product dat zeker in de smaak valt bij jonge mensen. De jonge generatie vindt het bovendien heel belangrijk dat producten natuurvriendelijk zijn.
De vormen zijn op zich al mooi en decoratief. Je hebt dus niet veel extra materialen nodig om iets moois te creëren. Dit zorgt er ook voor dat creaties met dit product niet duur hoeven te zijn.

De combinatie met trendy droogbloemen ligt voor de hand. Je kan ze eenvoudig verlijmen op de vormen of vastbinden met wol. Kies je voor vers, dan is een combinatie met zwart of BIO steekschuim ideaal. Maar ik denk ook aan leuke combinaties voor Pasen waarbij je een geschenkpakket maakt met verse bloemen in combinatie met een jutekrans met eieren en pluimpjes. Voor Valentijn kan één mooie rode roos in combinatie met een jute hartje een fijn en blijvend geschenk zijn.’

Een leuk natuurvriendelijk product, waarmee je dus heel creatief aan de slag kan!