VALENTIJN! ALS BLOEMEN SPREKEN …

Cleome hart
creatie Moniek Vanden Berghe – fotografie Kurt Dekeyzer PSG Foto Studio

Gevoelens uitspreken … niet altijd zo eenvoudig … in heel veel liefdesliedjes blijken woorden niet makkelijk te vinden om de liefde te verwoorden …

“Words, don’t come easy to me
How can I find a way to make you see I Love You
Words don’t come easy” F.R. David

Valentijn is het feest van de liefde!


Soms lijkt het wel een soort commerciële hoogmis geworden, waaraan je liever niet wil deelnemen! Magazines, kranten, sociale media … ze prijzen allemaal gezellige etentjes, hartjes uit snoep of chocolade, bijzondere lingerie, beertjes met hartjes tot avontuurlijke uitstapjes met z’n tweeën aan …

Maar het kan toch ook op een heel eenvoudige en pure manier?

Het was helemaal niet de bedoeling van de Heilige Sint Valentijn om er een commercieel feest van te maken. Volgens de legende verbond hij een heidense soldaat en een christen vrouw in de echt omdat hij echte liefde belangrijker vond dan de wetten van de keizer. Keizer Claudius voelde zich beledigd en liet Valentijn op 14 februari martelen en onthoofden. Niet bepaald een heel erg romantisch verhaal … maar toch een triomf van de liefde!

Liefde kan jammer genoeg niet alles overwinnen, maar toch wel heel erg veel.
En precies daarom is het toch wel belangrijk dat een feestdag als Sint Valentijn de liefde eens extra in de kijker zet. Elkaar graag zien: het mag veel vaker gezegd of getoond worden dan op die ene dag! Je hoeft je ook niet vast te pinnen op 14 februari. Onze beroepsvereniging riep de hele week van 14 februari uit als de Valentijnweek.
Elke dag van het jaar kan een mogelijkheid zijn om bloemen te schenken uit liefde. Maar die bijzondere feestdag laat er ons toch eventjes bij stil staan.

Bloemen hebben de kracht om een emotionele boodschap zonder woorden luidkeels of net heel zacht te verkondigen!

Zeg het dus met bloemen!

creatie Sören Van Laer – fotografie Kurt Dekeyzer – bloemen Ansu

Als we geen woorden vinden, grijpen we vaak naar symbolen. Hartvormen en de rode kleur zijn typische beelden voor de liefde. Maar een boeket of bloemencreatie met de lievelingsbloemen van je liefste is toch ook een bijzondere en pure boodschap.

En er zijn nog zoveel meer symbolen mogelijk: pastelkleurige bloemen drukken tederheid en zachtheid uit. Witte bloemen zijn dan weer puur en zuiver. Blauw-paarse bloemen zijn hartverwarmend. Geel staat voor optimisme en energie en is bovendien de trendkleur van dit jaar. Met het natuurlijke groen erbij zorg je voor vrede en harmonie!
Er zijn tere, fragiele bloemen zoals de trendy Helleborus en de Gelderse roos, maar er zijn ook stoere bloemen zoals anjers of chrysanten.


Twijfel dus niet. Bloemen hoeven ook helemaal niet duur te zijn. Eén bloem spreekt al boekdelen. Maar niemand houdt je natuurlijk tegen om je geliefde met een enorme ruiker te verrassen!

creatie Moniek Vanden Berghe – fotografie Kurt Dekeyzer PSG Foto Studio

Een reuze HORTINNO® hart van Atelier Sören Van Laer te bewonderen in Bornem

“In deze moeilijke periode kan je met bloemen zoveel bereiken. Ze zijn een fantastische boodschap van liefde en vriendschap. Ze maken het interieur of het kantoor waar we nu zoveel uren meer verblijven zoveel mooier. Met hun mooie vormen en kleuren zorgen ze voor afwisseling en brengen ze een vrolijke noot!”, aldus Aymeric Chaouche.

Atelier Sören Van Laer wil deze boodschap met zoveel mogelijk mensen delen. En precies daarom besloten ze om naar aanleiding van Valentijn een grootse creatie te realiseren, een positieve en leuke boodschap van liefde.

In samenwerking met HORTINNO® creëerden ze een prachtige wand vol vuurrode azalea’s. In combinatie met een reuze hart van wilgentakken ontstond een fantastisch fotokader waarin geliefden of vrienden prachtige foto’s kunnen maken.

“Je kan deze creatie bewonderen in de Kerk van Bornem, elke dag van 9u tot 17u.  Maak er je mooiste Valentijnfoto’s en deel ze op de sociale media. Zo verspreiden we met ons allen een boodschap van liefde! “

Praktisch:
Onze-Lieve-Vrouw-en-Leodegariuskerk, Kardinaal Cardijnplein 5, 2880 Bornem
Van 6 februari tot 28 februari van 09.00u tot 17.00u
Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan de pop-up shop: Boomstraat 11,

open van woensdag tot en met zaterdag van 09u30 tot 18.00u en voor Valentijn speciaal open van 08.00u tot 15.00u.

Geniet van een bloemrijke Valentijn!