VALENTIJN! Zeg het met BLOEMEN

O ja, ik hou van je,
ik hou zo vrees’lijk van je,
ik wou het helemaal zeggen –
Maar ik kan het toch niet zeggen.
Uit: Zie je ik hou van je van Herman Gorter (1864 – 1927)

Flowers in the heart
CREATIE MONIEK VANDEN BERGHE

Moniek Vanden Berghe uit Flowers in the heart

Gevoelens uitspreken … niet altijd zo eenvoudig … Herman Gorter vond het ook al en in heel veel liefdesliedjes blijken woorden niet makkelijk te vinden om de liefde te verwoorden …

Valentijn is het feest van de liefde!
Ok, het is inderdaad een soort commerciële hoogmis geworden! Magazines, kranten, sociale media … ze prijzen allemaal gezellige etentjes, hartjes uit snoep of chocolade, bijzondere lingerie, beertjes met hartjes tot cruises en avontuurlijke reizen aan …

Maar het kan toch ook op een heel eenvoudige en echte manier?

fleur creatief
Ann Desmet

Ann Desmet van De Egelantier, Otegem

Het was beslist niet de bedoeling van de Heilige Sint Valentijn om er een commercieel feest van te maken. Volgens de legende huwde  hij een heidense soldaat en een christen vrouw omdat hij echte liefde belangrijker vond dan de wetten van de keizer. Keizer Claudius voelde zich beledigd en liet Valentijn op 14 februari martelen en onthoofden.
Niet bepaald een heel erg romantisch verhaal … maar toch een overwinning van de liefde op de wet.


De Heilige Sint-Valentijn

Liefde kan jammer genoeg niet alles overwinnen, maar toch wel heel erg veel.
En precies daarom is het toch wel leuk dat we daar een feestdag als Sint Valentijn voor hebben. Elkaar graag zien: het mag veel vaker gezegd of getoond worden dan op die ene dag! Maar die ene dag laat er ons toch eventjes bij stil staan.

Als we geen woorden vinden, grijpen we vaak naar symbolen. Hartvormen en de rode kleur zijn typische beelden voor de liefde, maar bloemen vaak in combinatie met de hartvorm en de kleur rood zijn toch echte en pure boodschappers.
Bloemen hebben de kracht om een emotionele boodschap zonder woorden luidkeels of net heel zacht te verkondigen!

fleur creatief
ivan poelman

Ivan Poelman, Melle

Zeg het dus met bloemen!

Een enkele rode roos zegt al voldoende. Maar er zijn veel meer mogelijkheden met bloemen. Pastelkleurige bloemen drukken tederheid en zachtheid uit. Witte bloemen zijn dan weer puur en zuiver. Blauw-paarse bloemen zijn trendy. En geel staat voor optimisme en energie. Met het natuurlijke groen erbij zorg je voor vrede en harmonie!
Er zijn tere, fragiele bloemen zoals de trendy Helleborus en de Gelderse roos, maar er zijn ook stoere bloemen zoals anjers of chrysanten.

flowers in the heart
Moniek Vanden Berghe

Moniek Vanden Berghe uit Flowers in the heart

Twijfel dus niet. Bloemen hoeven ook helemaal niet duur te zijn. Eén bloem spreekt boekdelen. Maar niemand houdt je natuurlijk tegen om je geliefde met een enorme ruiker te verrassen!

Fleur Creatief
Geert Pattyn

Geert Pattyn, Geluwe

Geniet van een bloemrijke Valentijn!